05.08.2011

Lider du af D-vitamin-mangel? - om det vigtige vitamin D


Spiser du 35 æg om dagen?
Vi fyldes hele tiden med oplysninger om, hvordan en normal og varieret kost giver os alt, hvad vi behøver for at holde os friske. Men hvordan ser det egentlig ud i virkeligheden?
Hvis vi ser nærmere på f.eks. vitamin D, kan man nok undre sig lidt. For at komme op på en betryggende dagsdosis kræves f.eks. 350 g fisk om dagen, hvilket er dobbelt så meget som en normalportion, - eller 35 æg eller 13 liter letmælk eller næsten 1 kg margarine!

Gennem maden bliver det med andre ord svært at sikre behovet. Ifølge visse forskere er der egentlig kun to måder at indtage tilstrækkeligt af det vigtige vitamin D på. Den er er ved regelmæssigt at udsætte sig for stærk sol. Den anden er gennem kosttilskud. Desværre fungerer det med solen kun midt på dagen i sommermånederne fra maj til august, og samtidig ved vi, at vi skal passe på med at være for meget i solen af andre årsager. Det betyder, at mange skandinaver har D-vitamin-mangel, specielt om vinteren og foråret. 

Her kommer Forevers fine kosttilskud Forever Calcium med vitamin D og Magnesium ind i billedet.

Hvorfor er det så vigtigt med netop D-vitamin?
Jo, det skyldes, at det er unikt blandt vitaminerne. Det er et steroidhormon, lige som vores kønshormoner testosteron og østrogen, og det påvirker hundredvis af gener i de fleste af kroppens celler. Potentielt kan det derfor have en næsten hvilken som helst effekt i kroppen, og netop derfor er det selvfølgelig vigtigt at undgå mangel og bringe kroppens niveauer til det normale. Der forskes for tiden meget i forholdene til vitamin D, og det ene spændende studie efter det andet afslører, hvor betydningsfuldt vitamin D faktisk er for vores sundhedstilstand.


Vi ved også, at D-vitamin er nødvendigt, for at kroppen skal kunne optage calcium, det vigtigste mineral i vores krop, som er vigtigt for vores skelet og vores tænder. Mere end 90% af skelettet består af calcium. Men calcium er også livsvigtigt for resten af din krop. Uden calcium ville dine muskler ophøre med at fungere, og dit blod ville miste evnen til at størkne. Hvis du ikke får tilstrækkeligt med calcium fra maden, tager kroppen fra dit eget lager, det vil sige skelettet. 

Hjælp til fedtforbrænding
For kvinder efter menopausen er der andre fordele med calcium end at holde kroppen oprejst. Når man kommer i denne alder, er det nemt at tage nogle ekstra kilo på, og de er betydeligt sværere at komme af med end i de unge år.


Studier har vist, at calcium i kombination med vitamin D hjælper med at forbrænde fedt. Selvfølgelig er det som altid vigtigst at spise en sund og varieret kost og at få den daglige motion. Mejeriprodukter og grøntsager indeholder jo også andet, som er godt for sundheden. Problemet opstår, når man ikke tåler eller ikke synes om mælk og lignende. Mange er i dag laktoseintolerante og oplever stort ubehag, når de får mælk. De, der er laktoseintolerante, har en begrænset evne til at nedbryde og optage laktose, mælkesukker, i tyndtarmen. Det skyldes en enzymbrist i tyndtarmens slimhinde. Det bevirker, at laktose fortsætter til tyktarmen, hvor tarmbakterier omdanner den til blandt andet gasser. Man får ondt i maven, diarré, opspændthed og gasser. Det her er en lidelse, som først og fremmest rammer voksne og er helt ufarlig, selv om det givetvis er ubehageligt. Behandlingen går ud på at mindske eller udelukke mælkeprodukter i kosten.
Her kan et kosttilskud med calcium og vitamin D være en god løsning. Det samme gælder for den, som ikke tilbringer en tid i solen hver dag eller motionerer mindst 30 minutter tre gange om ugen. Men som altid, når det gælder kosttilskud af forskellige slags, bør man rådføre sig med sin læge, hvis man har en sygdom. Har du hjerteproblemer, kredsløbsbesvær, en leversygdom og får medicin for det, eller tager visse antibiotika, er det specielt vigtigt. Det kan også være, at calciumdosen skal øges eller mindskes. 

Forever Calcium indeholder foruden vitamin D og calcium også magnesium, som er nødvendigt for nerve- og muskelfunktionerne, hjertet, hjernen og skelettet. Magnesium er også vigtigt for cellernes funktion og nødvendig, for at kroppen skal kunne optage calcium. Så dette fine kosttilskud fungerer som et Kinderæg - hele tre gode ting i en og samme tablet.

Forever Calcium, art. nr. 206, kan bestilles hos Aloe Vera Forever DK. Få login til webshoppen, hvor du også kan se priser, på dette link. Eller ring tlf. 23 30 71 99 og bestil.Var denne information nyttig? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Anvend også meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer med Forever Calcium eller andre af Forevers produkter, som du gerne vil dele med andre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...