05.08.2011

Lider du af D-vitamin-mangel? - om det vigtige vitamin D


Spiser du 35 æg om dagen?
Vi fyldes hele tiden med oplysninger om, hvordan en normal og varieret kost giver os alt, hvad vi behøver for at holde os friske. Men hvordan ser det egentlig ud i virkeligheden?
Hvis vi ser nærmere på f.eks. vitamin D, kan man nok undre sig lidt. For at komme op på en betryggende dagsdosis kræves f.eks. 350 g fisk om dagen, hvilket er dobbelt så meget som en normalportion, - eller 35 æg eller 13 liter letmælk eller næsten 1 kg margarine!

Gennem maden bliver det med andre ord svært at sikre behovet. Ifølge visse forskere er der egentlig kun to måder at indtage tilstrækkeligt af det vigtige vitamin D på. Den er er ved regelmæssigt at udsætte sig for stærk sol. Den anden er gennem kosttilskud. Desværre fungerer det med solen kun midt på dagen i sommermånederne fra maj til august, og samtidig ved vi, at vi skal passe på med at være for meget i solen af andre årsager. Det betyder, at mange skandinaver har D-vitamin-mangel, specielt om vinteren og foråret. 

Her kommer Forevers fine kosttilskud Forever Calcium med vitamin D og Magnesium ind i billedet.

Hvorfor er det så vigtigt med netop D-vitamin?
Jo, det skyldes, at det er unikt blandt vitaminerne. Det er et steroidhormon, lige som vores kønshormoner testosteron og østrogen, og det påvirker hundredvis af gener i de fleste af kroppens celler. Potentielt kan det derfor have en næsten hvilken som helst effekt i kroppen, og netop derfor er det selvfølgelig vigtigt at undgå mangel og bringe kroppens niveauer til det normale. Der forskes for tiden meget i forholdene til vitamin D, og det ene spændende studie efter det andet afslører, hvor betydningsfuldt vitamin D faktisk er for vores sundhedstilstand.


Vi ved også, at D-vitamin er nødvendigt, for at kroppen skal kunne optage calcium, det vigtigste mineral i vores krop, som er vigtigt for vores skelet og vores tænder. Mere end 90% af skelettet består af calcium. Men calcium er også livsvigtigt for resten af din krop. Uden calcium ville dine muskler ophøre med at fungere, og dit blod ville miste evnen til at størkne. Hvis du ikke får tilstrækkeligt med calcium fra maden, tager kroppen fra dit eget lager, det vil sige skelettet. 

Hjælp til fedtforbrænding
For kvinder efter menopausen er der andre fordele med calcium end at holde kroppen oprejst. Når man kommer i denne alder, er det nemt at tage nogle ekstra kilo på, og de er betydeligt sværere at komme af med end i de unge år.


Studier har vist, at calcium i kombination med vitamin D hjælper med at forbrænde fedt. Selvfølgelig er det som altid vigtigst at spise en sund og varieret kost og at få den daglige motion. Mejeriprodukter og grøntsager indeholder jo også andet, som er godt for sundheden. Problemet opstår, når man ikke tåler eller ikke synes om mælk og lignende. Mange er i dag laktoseintolerante og oplever stort ubehag, når de får mælk. De, der er laktoseintolerante, har en begrænset evne til at nedbryde og optage laktose, mælkesukker, i tyndtarmen. Det skyldes en enzymbrist i tyndtarmens slimhinde. Det bevirker, at laktose fortsætter til tyktarmen, hvor tarmbakterier omdanner den til blandt andet gasser. Man får ondt i maven, diarré, opspændthed og gasser. Det her er en lidelse, som først og fremmest rammer voksne og er helt ufarlig, selv om det givetvis er ubehageligt. Behandlingen går ud på at mindske eller udelukke mælkeprodukter i kosten.
Her kan et kosttilskud med calcium og vitamin D være en god løsning. Det samme gælder for den, som ikke tilbringer en tid i solen hver dag eller motionerer mindst 30 minutter tre gange om ugen. Men som altid, når det gælder kosttilskud af forskellige slags, bør man rådføre sig med sin læge, hvis man har en sygdom. Har du hjerteproblemer, kredsløbsbesvær, en leversygdom og får medicin for det, eller tager visse antibiotika, er det specielt vigtigt. Det kan også være, at calciumdosen skal øges eller mindskes. 

Forever Calcium indeholder foruden vitamin D og calcium også magnesium, som er nødvendigt for nerve- og muskelfunktionerne, hjertet, hjernen og skelettet. Magnesium er også vigtigt for cellernes funktion og nødvendig, for at kroppen skal kunne optage calcium. Så dette fine kosttilskud fungerer som et Kinderæg - hele tre gode ting i en og samme tablet.

Forever Calcium, art. nr. 206, kan bestilles hos Aloe Vera Forever DK. Få login til webshoppen, hvor du også kan se priser, på dette link. Eller ring tlf. 23 30 71 99 og bestil.Var denne information nyttig? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Anvend også meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer med Forever Calcium eller andre af Forevers produkter, som du gerne vil dele med andre.

01.08.2011

Solskoldning - behandling af solskoldet hud

Førstehjælp efter fem timer i solen uden solcreme

Også jeg kan komme hjemmefra uden solcreme, selvom jeg har verdens bedste solcreme Aloe Sunscreen SPF30 på hylden. På billederne kan du se, hvordan især mine skuldre, overarme og næse kom til at se ud efter næsten fem timer i direkte sol. Det skal siges, at billederne er taget om eftermiddagen dagen efter, at jeg blev solskoldet, så den værste rødme har fortaget sig takket være Aloe vera. Køn er man ikke som krebs!

Få login til webshoppen her

Her kan du læse om de Aloe Vera produkter, jeg har anvendt efter min solskoldning:

Allerførst greb jeg Aloe First, som er en helt flydende og klar væske med Aloe vera og 11 forskellige urter, som jeg sprayede på og lod tørre ind. Det køler og føles rart og fjerner den brændende fornemmelse, samtidig med at huden får en masse gode ting tilført. 

Jeg kunne godt være blevet ved med at spraye mig, men da jeg gerne ville have mulighed for at bevæge mig lidt rundt, og det ikke er så nemt, hvis man drypper (!), smurte jeg i stedet et tykt lag Aloe Vera Gelly på, som jo giver huden fugten tilbage, som den tørster helt vildt efter, når den er forbrændt. Når man smører lag på lag på, som jeg gjorde med ca. en halv times mellemrum, bliver huden lidt klistret, så da jeg skulle i seng, skyllede jeg skuldre og arme i koldt vand, sprayede igen med Aloe First, lod det tørre ind, og kunne så have valgt at smøre et tyndere lag Aloe Vera Gelly på igen, - ikke mere end at det var blevet helt absorberet af huden, så huden ikke blev klistret. Men det gjorde jeg ikke. - Som forhandler har jeg jo masser af gode produkter i huset, så jeg valgte at smøre ikke kun mit ansigt, men også skuldre og arme med Aloe Lotion, som gør virkelig godt på solbrændt hud, takket være en masse gode ingredienser - og selvfølgelig Aloe vera som base. Det trænger helt ind og klistrer ikke.

Dagene efter fortsatte jeg med både at spraye med Aloe First (det er rigtigt rart) og at smøre Aloe Vera Gelly på flere gange i løbet af dagen, og sørgede for ikke at udsætte skuldre og arme for sol og varme, for så bider det! Til natten forkælede jeg huden med Aloe Lotion.

Se, målet med alt dette er selvfølgelig 

1) at reparere den skade, solskoldningen har forårsaget på huden, 
2) at forbrændingen ikke skal gøre ondt og 
3) at huden ikke kommer til at skalle, for det er rigtig træls med huden hængende i laser. Hvis det så også resulterer i en fin brun kulør i stedet for den uklædelige røde farve, så er det jo en bonus.

Alle produkterne kan du selvfølgelig bestille hos Aloe Vera Forever DK

Få kundelogin til shoppen her. Eller ring til mig på 23 30 71 99.

Det er produkter, som bør være i ethvert hjem, for det er ikke kun ved solskoldning, at de er nyttige. Jeg vil dog kraftigt anbefale dig at sørge for at bruge solbeskyttelse, og her synes jeg personligt ikke, at der findes nogen bedre end Forevers Aloe Sunscreen SPF30.


Var denne information nyttig? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Anvend også meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer med Forevers produkter, som du gerne vil dele med andre.

Er du blevet solskoldet? Har du fået for meget sol? Find hjælpen her!

Hvor gode fortsætter man end har med ikke at være for længe i solen og selv om man har smurt sig ind med solcreme, kan det alligevel godt ske, at man bliver forbrændt af solen. Det kan være, at solens stråler netop den dag er specielt stærke, eller at du er ude på havet eller på en hvid sandstrand, hvor strålerne reflekteres mere end normalt. Eller du kan ganske enkelt være kommet afsted uden solcremen og ikke haft mulighed for at være i skygge. Det har vi alle oplevet. Men der er hjælp at få, hvis ulykken er sket. Her får du nogle tips om, hvilke produkter, du kan anvende til dig selv og andre.

Først den selvfølgelige: Aloe Vera Gelly, art. nr. 61; den vi kalder planten på tube, fordi den er så nær gelén, den kan komme. Den er Aloe vera-baseret - ikke vandbaseret, som så mange andre geler eller cremer med Aloe vera. Det er vigtigt at huske, også selv om Aloe vera i sig selv indeholder en hel del vand. Derfor regnes Aloe Vera Gel også til den såkaldte hydrogeler. De har en kølende effekt, hvilket først og fremmest skyldes, at de fordamper vand. Fordi den er en gel, er den transparent og nem at stryge ud. Dermed giver den også hurtig effekt og føles dejlig svalende eter for meget sol, og huden får mulighed for at blive genfugtet. Udover Aloe vera indeholder den hudplejende vitamin E og allantoin. Den er uparfumeret og indeholder det godkendte konserveringsmiddel methylparaben. 


Du har måske kun brændt dig på næsen eller blevet lidt tør i panden? Forever Alpha-E Factor, art. nr. 187, er den plejende næringskur, som giver din hud ny spændstighed og friskhed. Den indeholder hudens eget vitamin, som vitamin E kaldes. Det er en antioxidant, som beskytter mod ydre påvirkning samtidigt med, at den er blødgørende og fugtgivende. Vitamin A er også en antioxidant, og den giver elasticitet til huden, tilfører fugt og fjerner døde hudceller. Det tredje vitamin og antioxidant, som indgår, er vitamin C, som gør huden spændstig. Lecitin er en fornem blødgører, som også forbedrer hudens smidighed. Et andet stof med lignende egenskaber er Caprylic/Capric Triglyceride, en naturlig blødgører fra kokosolie. Den giver slet ikke samme tunge, fede følelse som andre olier kan gøre, men trænger nemt ind i huden. Hjulkroneolie forsyner huden med den essentielle fedtsyre gammalinolensyre, som tilfører fugt. Sojabønneolie er genopbyggende og fungerer også som antioxidant. Til sidst har vi bisabolol, kamilleekstrakt, som føles beroligende også for følsom hud. En rigtig god næringskur.
Alpha-E Factor er også nemt at have med sig samt nem at applicere, takket være pipetten. Det er tilstrækkeligt med nogle dråber, så den er meget drøj.

Husk den lille lilla...


Og så kommer vi til den gode natcreme, flagskibet i Fleur de Jouvence-serien, nemlig Recovering Night Creme, art. nr. 342. Det er en aktiv natcreme, som øger gennemblødningen i huden og gør den blødere og mere elastisk. Den indeholder meget kollagen og elastin, som hjælper med at forebygge linjer og rynker. 
Præcis hvad det er, som gør Recovering Night Creme til et sådan udmærket valg, hvis du har brændt dig, ved vi ikke, men formodentlig er det som med Aloe vera - alle ingredienser samvirker og giver en effekt, som bliver større end de enkelte dele hver for sig. Så husk lige natcremen, hvis du skal på solferie!

Alle tre produkter kan bestilles online i webshoppen hos Aloe Vera Forever DK, hvor du også kan se priser eller på tlf. 97 40 46 99. Har du ikke login til webshoppen, kan du få det på dette link.


Var denne information nyttig? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Anvend også meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer med nogle af Forevers produkter mod solskoldning, som du gerne vil dele med andre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...