21.10.2011

Bi propolis, royal gelé og bipollen - fra bikuben til dig


Få kundelogin til webshoppen på dette link.

At bierne forædler nektar til honning er almindeligt kendt, men at endnu nogle råmaterialer også bearbejdes i bikuben er nok ikke så kendt. Et af de vigtigste er bikit - eller propolis - som baseres på harpiks fra løvtræers knopper og harpiks fra fyr og gran. Allerede de gamle grækere anvendte propolis for helbredets skyld. Propolis er græsk og betyder "foran byen". Blandt de mange virksomme stoffer, som findes i dette helt naturlige produkt, finder vi sådanne, som modvirker angreb af mikroorganismer. Det er også den beskyttelse, bierne benytter sig af, når de stryger kittet ud i kuber for at tætte sprækker og for at undgå angreb udefra.
Propolis anvendes også som beskyttelse i celler, hvor yngelen er, og bierne dækker også kadavere, som bliver tilbage i kuben, med kittet.
Propolis er rødbrun til sort og en lidt sej, kornet masse, som foruden harpiksstoffet, voks og duftstoffer indeholder vitaminer, mineraler og aminosyrer. Desuden er der antioxidanter i form af flavonoider, som hjælper kroppens celler med at holde sig friske længere. Sammensætningen af propolis er forskellig afhængig af plantesammensætningen rundt om kuben. 

Et bi-samfund kan bestå af op til 80.000 individer, som samvirker på en fantastisk måde for hele samfundets ekspansion og trivsel.
Den grundlæggende opbygning er vokstavlerne, som er sammensatte af sekskantede celler, så man får størst mulig rumfang i forhold til mængden af anvendt materiale. Cellerne bygges i forskellige størrelser afhængig af, hvad de skal anvendes til. De mindste er celler til arbejdsbierne, derefter kommer dronecellerne, som også anvendes til oplagsplads for honning og pollen. De største celler er til opfostring af nye dronninger. Det er dronningen, som får den næringsrige bidronninggelé (royal gelé), som skal give hende de bedste forudsætninger til at løse sin opgave, holde hende ved godt helbred og give meget energi i lang tid. Bidronninggelé indeholder desuden kollagen, som er godt for huden, og derfor anvendes bidronninggelé også i moderne hudpleje.

Alle blomstrende planter producerer pollen, og pollen er også den hovedsagelige næring for bierne. Bi-pollen, dvs. pollen, som er samlet af bier, er den type af pollen, som vi mennesker konsumerer. I dag er det meget almindeligt med naturlægemidler, naturmidler og kosttilskud, som baseres på pollenekstrakt, rent eller i kombinationer. Pollen indeholder bl.a. enzymer og er en god kilde til vitamin B. Pollen anses også for at være et udmærket supplement til de naturlige antioxidanter.

Forevers tre eksklusive kosttilskud fra bierne hører til de fineste af slagsen:
Forever Bee Pollen, art.nr. 26
Forever Bee Propolis, art.nr. 27
Forever Royal Jelly, art.nr. 36
 - bestilles i webshoppen, hvor du også kan se den dagsaktulle pris. 
Få kundelogin til webshoppen på dette link. Eller ring 23 30 71 99 for nærmere info.

Var denne information nyttig? Skriv gerne en kommentar nedenfor. Klik på Kommentarer, så kommer der et hvidt felt frem, som du kan skrive i.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...